23 Haziran 2016 Perşembe

Rivne Laguna Club

Rivne Lagua Club 



 



Ukrayna Gece Hayatı

Ukrayna gece hayatı demekle Ukrayna tatillerimde gördüğüm Kiev gece hayatı, Lviv gece hayatı, Odessa gece hayatı ve Dnepropetovsk gece hayatın da yaşadıklarımın genelinden edindiğim görüş ve izlenimlerim doğrultusunda kendi görüş ve düşüncelerimden bahsetmekteyim. Bu saydığım şehirlere en az iki sefer yaptım. Ukrayna ziyaretlerimi genelde hafta sonlarına denk getirmek için Perşembe günü gidip, Pazartesine günü geri dönüş şeklinde yapıyordum.
Kiev gece hayatı
Ukrayna Kiev eğlenmek amaçlı seyahat ettiğim ilk ülke ve şehirdir. Ukrayna ile ilgili yazıma başlamadan kendimden kısaca söz edeyim ki yazımı yorumlarken kafanızda soru işareti kalmasın.
Yaşım 36 nerdeyse 37’ye merdiven dayamış bekar bir erkeğim. Çocukluğumdan beri iş hayatının içinde bulundum. Çekirdekten yetişme bir iş adamıyım. İş hayatına çocuk yaşımda toptancılardan aldığım ufak tefek eşyaları pazarlarda satarak başladım. Şu an ki şirketimi ilk temellerini o zaman attım. Onlarca yıl sadece iş yapmak ve para kazanmak dışında herhangi bir düşünceye, aktiviteye sosyal yaşantıya katılmadım. İki sene önce ucu ucuna kaçırdığımız büyük bir işin ardından geçirdiğim stresse bağlı kalp rahatsızlığı nedeni ile hastaneye kaldırılmam ile yaşayış tarzımı ve amacımı sorgulamaya başladım.
Hastanede tek ailem diyebileceğim rahmetli abimin 16 yaşındaki kızının sözleri hala kulaklarımda çınlamakta. Amca hep iş iş iş deyip duruyorsun. Biraza da kendine zaman ayır git gez dolaş. Hayatını yaşa. Parayı harcayamadıktan sonra paranın ne önemi var. Kullandığı bu sözler ile düşünmeme yol açmış hastaneden çıktıktan sonra işlerimi düzene sokup. Hafta sonları yurt dışı yapmak için ayarlamalara başladım. Yabancı dil olarak Almanca İngilizce ve Rusca bildiğim için Rus bloğu ülkelerini düşünüyordum ilk etapta.
İlk gidilecek yer olarak ulaşımı kolay vizesiz Ukrayna’yı seçtim. İlk tatil amaçlı yurt dışı ziyaretim olarak Ukrayna Kiev’de kaldım. Ardından Lviv, Odessa, Dnepropetovsk şehirlerine hafta sonları ziyaretlerinde bulundum.
Kiev eğlence hayatı
Kiev’e ilk gidişimde Otelde kaldım. İlk gün Kiev turu yapıp gece ise Ukrayna gecelerinin değişik mekanlarını ziyaret ettim. Şimdi durup isimlerini saymak istemiyorum. Kiev eğlence hayatı hareketli yoğun bir tempoda seyretmekteydi. Değişik tarzda barlar clublar eğlence yerleri ile dolu. Hafta sonu Ukrayna tatilim göz açıp kapayana kadar geçmişti bile. Daha ne olup bittiğini bile anlamamıştım.
Türkiye’ye döndükten sonra kendimi hafiflemiş buldum. İşlerimi daha hızlı ve pratik şekilde çözümlüyordum.  Eskiden gece yarılarına kadar ofiste iş takibi yapıyordum. Hastane sonrası ise akşam en geç altıya kadar ofiste kalıyordum. Geriye kalan boş zamanımda sıkıldığım çok oluyordu. Yine ofisten erken ayrıldığım sırada şoförüme beni eve değil karşıdaki daireye bırak ve xxxx i arayıp bir tane güzel Rus kızı iste, mümkünse Ukraynalı olsun dedim.
Gelen kız güzel olmasına karşın beklediğim tatmin duygusunu yaşamadım. O gecenin ardından tekrar bir Ukrayna turu yapmalıyım diye düşündüm. Ertesi sabah bilet işlemlerimi yaptırıp otelde de yerimi ayırttım. Akşamı Ukrayna’ya uçtum.
O akşam yine Kiev gece hayatının değişik yerlerine girip çıktım. Ertesi günü Kiev müzelerini gezdim. 2. Gece tekrar değişik clublara takıldım ve 2. Günümde tıkandım. Gündüz yapılacak bir şey bulamadım zaten doğal güzellik yok müzeleri de gezip dolaştığım için şehirde yürüyüp parkları gezerek vakit geçirdim. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapacak bir şey bulamıyordum işin doğrusu. Sadece de gece hayatı ile yetinmek istemiyordum. Alternatifsiz bir şekilde sadece Kiev gece hayatına odaklanıp o hafta sonu Kiev tatilimi tamamlayıp Türkiye’ye geri döndüm.
Ukrayna eğlence hayatı
Türkiye’ye döndüğümde İnternetten araştırma yaparak Belarus’a hafta sonu için gitmeyi düşündüm. Belarus o zaman Türkiye vatandaşlarından vize istemekteydi. Vize ile uğraşmak istemediğim için Moldova’nın başkenti Kişinev’e gidip geldim. Kişinev beni pek fazla sarmamıştı. Tekrar Ukrayna üzerinde yoğunlaştım. Bir önceki haftaki internet araştırmama devam ettim. Birçok site, blog ve ülke tanıtımı yapan yazılar arasında gezinip durdum. Bu sitelerdeki birçok yazıyı, tanıtımı ve yorumları okudum ve halen de devamlı olarak kontrol etmekteyim. Bulduğum kaynakların çoğunluğu ayni ana konu ve ayni yerlerin değişik değişik olarak anlatımlarından mevcuttu. Bazı bloglar ise harfi harfine ayni idi. Çoğu yorumlar da ise farklılık gözlemlemiştim yazılardan daha fazla ipuçları içermekteydi. Edindiğim bilgiler doğrultusunda 3. Kiev gezisine çıktım. Ardından ise Odessa yapıp Ukrayna’nın değişik bölgelerine gidip gezip dolaşıp yaşayıp tatilimi yaptım. Bunlar ile de sınırlı kalmayıp aralarda Gürcistan Batum, Rusya Moscova, Kıbrıs ve vize alıp birkaç Avrupa ülkesini gezip tatil yaptım.
2015 yılında ise İlk Singapur ardından ise Tayland yaptım.
Sonuç itibarı ile tam bir yurt dışı seyahat bağımlısı ve gezgin oldum. Son iki sene boyunca en fazla bir ay süresi boyunca yurt dışına çıkmadım.
Yazımızın başlığına sadık kalarak devam edeyim. İnternet de bulduğum bilgelere ne doğru nede yanlış diyebilirim. Yazanlar eminim kendi tecrübeleri doğrultusunda bilgiler verip yorumlar yazmıştır.
Ukrayna
Ukrayna gece hayatı, Ukrayna eğlence hayatı ve Ukrayna Tatili için yapacağım tespitlere gelirsek.
Ukrayna, sitelerden okuduklarınız ile bire bir örtüşmeyeceğini göreceksiniz. Ukrayna için ev tutunuz daha hesaplı gelmektedir denmektedir. Bir bakıma doğru sayılır. Bende bir iki kez ev tuttum. Memnun kaldım fakat otellerde daha rahat ettiğimi söylemek isterim. Fiyatı biraz daha fazla olsa da hem güvenlik hem de rahatlık açısından benim tercihim otelden yana olacaktır.
Çoğu sitelerde Ukrayna halkı yok Türklerden bıktılar, Yok Türklere karşı antipatileri var clublara Türk olunduğu için alınmıyoruz, diye dolaşan safsatalara kanmayınız. O yazıları yazanlar elbette ki kendi yaşadıklarını yazmışlardır. Ukrayna gece hayatında para harcayan herkes el üstünde tutulur. Mekan işletmecileri ve orada bulunan Ukraynalı kızlar hareketlerinizden giyiminizden değerlendirme yapıp sizlere ona göre muamele yapmaktadır. İlk Ukrayna seyahatimde yaşadığım bir olaya yer vereyim isterseniz.
Ukrayna tatili
Kiev’deki ikinci gecemde gece kulübüne sorunsuzca giriş yaptım. İçerisi ana baba günü mahşeri bir kalabalık var. Bilgisizlikten önceden masa ayırtmadığımız için ayakta sap gibi dolaşmaktaydım. Mekanda bulunan Ukraynalı kızların önceliği de masalardaki paralı olan şahsiyetlerdi. Benim gibi ayakta gezen ve masa için para vermeyen ile uğraşmak istemiyorlardı. Çoğu diyor yok Yakışıklı iseniz kızlar sizle ilgilenir. Oda safsata sayılır. Ukrayna’da manken gibi sayılacak gençler geceyi yalnız geçirmek zorunda kalanları çok gördüm. Sakın o sözlere kanıp da az bir para ile Ukrayna’ya tatile gelmeyiniz. Dediğim gibi kılığım düzgün olmasına tipimin iyi olmasına karşın tüm kızların ilgileri masada oturanlara yönelikti.
İlk 30 dakika boyunca o şekilde dolaştıktan sonra görevlilerden masa istedim ilk başta yerimiz yok olmaz dediler. 20 dolar eline sıkıştırdığımda kıytı köşede sayılan bir masa ayarladılar. Yine açıklama yapayım görevliye bahşiş veriniz hemen ön sıradan masa alırsınız dediklerine bakmayın. O mekandaki ayakta olanlardan bir tek siz değilsiniz. Birçoğu para vererek masa arayışındadır. Alabileceğiniz ise basit kıytı köşede oluşturulmuş masadır.
Görevliye daha iyi bir yer istiyorum dediğimde omuz silkip cevap vermeden ve verdiğim 20 dolar ile yanımdan ayrıldı. Ayakta olmaktansa masada olmak daha iyidir diye düşünerek masaya oturup etrafı izlemeye başladım.
Kiev
Masada olmama ve defalarca görevliye işaret etmeme rağmen de ilgi görmüyordum. Canım sıkılarak bara doğru gidip hareketlerinden ve görevlilere verdiği talimatlardan yetkili olduğunu çıkardığım bayan görevliye şikayetimi dile getirdim. Rusça konuştuğum için az da olsa benimle ilgilenip barda ki kıza beni işaret edip yardımcı olmasını söyledikten sonra tekrar diğer işler ile uğraşmaya başladı. Bardaki kıza Wisky Johnnie Walker Blue Label dediğimde, lafımı bitirmeden cony (Johnnie) kelimesini duyar duymaz normal Red Label den bir bardak önüme koyuverdi. Diğer kelimelerim müziğin gürültüsünden duyamamıştı. İtiraz ederek bunu içmem nasıl iş yapıyorsunuz diye çıkıştım. Kız hiç ikiletmeden eli ile başka bir görevliye işaret etti. Sanırım güvenlik görevlilerinden biri idi. Bu tartışmayı yanımda bulunan yetkili bayan da görüp kıza sorduğunda hesabı ödemek istemiyor dedi. Öyle bir kelime kullanmamıştım. İyice sinirlenip. Siz nasıl işletmecisiniz. Müşteriden siparişi tam alamadan servis mi verilir. Masada iken de ayni durum. O kadar görevliye işaret etmeme karşın ilgi yok diye çıkıştım. Yetkili olan bayan tamam sizin siparişiniz neydi beyefendi diye tekrar sordu. Bu esnada güvenlik görevlisi olduğunu düşündüğüm görevli de arkamda idi. Bayana ben Bir şişe Wisky Johnnie Walker Blue Label istiyorum, dediğimde yetkilinin de barda çalışan kızın da tavrı değişiverdi. Yetkili bayan ise anlık olarak kıyafetime üstüme ve saatime bakıp karar vermesi uzun sürmedi. Masanız hangisi diye sorduğumda yönünü işaret ettim. Hemen arkamdaki görevliye seslenip bir şeyler söyledi.
Ukaraynalı kızlar
3 dakika içinde en önde 1. Sınıf bir masada oturan kızları hızla boşaltarak beni yerleştirdiler. Masaya içkiyi getiren görevlide mekanda bulunanların dikkatini çekmiş olacak ki daha önce sohbet ettiğim fakat gözleri diğer masalarda olan kızlar başıma toplandı. İçlerinden biri ise izin almadan masaya oturmaya kalktı. İstemediğimi söyledim kalkacak gibi de değildi. Hemen yanı başımda bulunan görevliye işaret ettiğimde kızı uyararak yanımdan kaldırdılar.
İşte böylelikle mekanlar ve Mekanda takılan Ukraynalı kızlar ile de ilgili fikir yürütürsünüz artık.
Ukrayna’da Türkler sevilmiyor, Normal Ukrayna vatandaşları Türkler rahatsızlık duyuyor konusundaki kendi görüşlerimi belirteyim. Ukrayna’da mevcut bir piyasa var. Ve gece hayatı için hizmet vermekte. Bu mevcut piyasa ise yan sektörler ile desteklenmekte. Ana faktör Ukraynalı kızlar olup verdikleri hizmetler doğrultusunda Barlar clublar otellerde bu duruma göre şekillenmiştir. Piyasalar arz ve talep şeklinde oluşmaktadır. Ukrayna ise tam tersi olarak sundukları hizmet ile talep oluşturulmuştur. Bu piyasadan yararlanan bir tek Türkiye vatandaşları değildir. Diğer ülkeler, Arap ülkeleri ve Avrupa Ülkeleri vatandaşları da bu piyasadan faydalanmaktadır. Simdi soralım neden Türkler diye cevabı oldukça basittir aslında. Ukraynalı kızların Avrupa Birliği ülkelerinde kendilerine yeni bir hayat oluşturma hayalinden kaynaklanmaktadır. Bu kızların Türkiye ye gelmekle kazanacakları bir şey olmadığını düşünerek eskiden Amerikan rüyası diye bilinen ve günümüzde ise AB rüyası olan bu rüyayı yaşamaktadırlar. Diğer ülkelerden ayrıcalığımız ise en fazla para harcayan ve bonkör olmamıza rağmen istenmememizi buna bağlıyorum. Dünyadaki diğer benzer yerlerde Arap ülkeleri vatandaşları istenmezken neden Ukrayna ve diğer Rus devletlerinde bu durum tam tersidir. Sebebi ise yapmış oldukları uçuk harcamalar ile paragöz olan Rus kızlarının yapılan bu tarz davranışlara para yüzünden ses çıkarmamalarıdır.
Kiev tatili
Gelelim biz Türklere. Evet doğrudur uçkurumuza çok düşkünüzdür. Zaten bu sebep ile oraya gidiliyor ve hizmetler alınıyor. Bu sektörde bulunan mekanlar da alkol tüketimi mevcut. Alkol tüketimi olan her yerde ise kavga ve olay çıkarılması ise kaçınılmazdır. Çoğu yerde duyarsınız Abaza Türk’ler yüzünden, yok yanlış tanıtıldık gibi yazılar ve yorumlar. Bu tarz davranışlar Diğer ülkeler için geçerli olabilir ama Rus devletlerinde dur diyeceksin. Para ile sana hizmet sunulan bir yerdeki bayanı alıp da evlenecek veya ona nişanlın kız arkadaşın gibi davranacak değilsiniz. Zaten Avrupa’dan gelenlerin davranışları daha da kötüdür. Ama bizler onlara rüyalarını sunamıyoruz onlara bir kurtuluş ümidi veremiyoruz. İstedikleri zaman Türkiye’ye rahatlık ile gidip gelebiliyorlar. Farklılık budur. Farklılık onları fazla şımartmamızdan kaynaklanmaktadır. Nasıl olsa Türk gelecek zihniyetindedirler.
Çıkan olaylarda elbette Türk vatandaşları da olması muhtemeldir ama neden bir tek biz yadırganırken elin Avrupalısı, Arabı yadırganmıyor anlamışsınızdır umarım. Ukrayna’ya giden Diğer yabancılardan çoğu zar zor biriktirdiği paralar ile Ukrayna tatiline geliyor. Harcadığı her kuruşun da hesabını yapıyor. Her türlü taşkınlık ve olayları çıkarıyorlar ama onlar iyi biz kötü. Lütfen bunları şımartmayalım ve bu tarzda bilmeden yorum yapmayalım. Oraya giden diğer milletlerden farkımız ise daha bonkör oluşumuz, onlara gereğinden fazla ilgi göstermemizdir. Kısaca fazla yüz verip, şımarttık.
Kiev geceleri
Ukrayna’da Türklerin genellikle yaptığı hatalar ise. İlk olarak Ukraynalı kızlara vaatlerde bulunulması, aşık oldum seviyorum gibi yalanlar ile daha iyi bir muamele göreceğini sanmasıdır. Bu tarz yaklaşımlar maalesef biz Türklerde daha fazla görülmektedir ve bu konuda haklılardır. Diğer bir önemli yanlış ise 18 yaşından küçük kızlara sarkıntılık konusudur. Bilinenin aksine özellikle sırf bu amaçla gelenler sübyancı Avrupalılardır. Özel bağlantılar ile bu sapkın eylemlerini gerçekleştirip geri dönmektedir. Buna karşın biz Türklerin yaptığı ise Parkta cafe de yolda gördüğümüz her dişi sineğe asılmak ile karşılaştığımız olumsuzluklardan biridir. Bilindiği üzere Ukrayna daha doğrusu Rus kızları erken gelişmekte ve serpilmektedir. Özellikle tecrübesiz ve bilgisizce Ukrayna’ya gidenlerin yaptığı ilk hatalardan biridir. Kızın görünüşü 20 li yaşlarda olmasına rağmen gerçek yaşı 15-16 civarıdır. Böylelikle bu durumdan haberi olmayan vatandaşlarımızın ise bu kızlar ile konuşmaya çalışması ile de tatsız durumlar yaşanmaktadır.
Bunu fark eden Ukraynalı uyanıklar ise bu tarz olayları bilinçli olarak tezgahlayıp, olaydan habersiz olan vatandaşlarımızı tuzağa çekip dolandırmaktadır. Emin olunuz ki en meşhur mekana bile polis baskın yapıp kimlik kontrolünü gerçekten hakkı ile yapsa orada bulunan bayanların en az %15-20 sinin yaşı 16-17 civarında olduğunu görürsünüz. Bir kısmının da sahte kimlikler ile müşteri avına çıkanlardan oluştuğunu göreceksiniz. Böylelikle esas yadırganacak olanın Ukraynalılar olmasına rağmen biz Türklerin olması da yanlıştır.
Ukrayna geceleri
Bu gibi olaylara ise çoğu yazılarda bolca karşılaşılan parasız yoldan geçen ile konuşun alırsınız, paraya ne gerek var 10 kızla konuşun biri sizle ilgilenecektir. Ukrayna’daki kadınlar erkeksiz kalmıştır para istemezler. Benzeri gibi yorumlar ile bu konuyu alıp yazılar hazırlayanların bilgileri doğrultusunda da hareket edenlerin yapmış olduğu hatalardan en büyüğüdür. Ukrayna’da ne kadar paranız varsa o kadar eğlenir ve yaşarsınız denildiği gibi bedava hiç bir şey yoktur. Yakışıklıyım da bedava alırım, Ukraynalı kızlar çok ilgili hepsi safsatadan ibaret.
Bir diğer konu ise Fiyatlar Ukrayna tatillerim süresince 50 dolardan 200 dolara kadar fiyat duydum. En yüksek fiyat ise 400 dolar ile özel telekızlara ait. Aralarında pek fark yok aldanıp da fiyatı yüksek olan iyidir diye bir kanıya kapılmayınız. Zaten ilk başta yüzünü ve vücut hatlarını görüp beğeniyorsunuz. Gece yaşananlar ise üç aşağı beş yukarıdır ve yüksek fiyatlı kızların masrafları da yüksektir. Ne de olsa yolunacak kazı bulmuşlardır.
Bir sonraki yazım Tayland gece hayatı ile ilgili ayni şekil ve tarzda bir yazı olacaktır. Ardından ise Ukrayna ile Tayland kıyaslamasını ve bilgilerini yazacağım.
Talep olursa diğer şehirlere yaptığım gezilerimi de burada ki yazı gibi değil de kronolojik olarak sadece yaşadıklarımı yazabilirim.


Ukrayna Gece Hayatı adlı yazıyı yazan Sn. Yusuf ‘a tüm asyarehberi ekibi ve müdavimleri adına teşekkür ederiz.

http://www.asyarehberi.com/ukrayna-gece-hayati adresinden alınmıştır

22 Haziran 2016 Çarşamba

Rivne Şehiri Hakkında

Rivne
Rivne ya da Rovno, (Ukraynaca: Рівне) Ukrayna'da, Rivne yönetim biriminin (''oblast'') merkezi şehir. Ustye Nehrinin kıyısında yer alır.

Rivne hakkında bilgiler

Rivne ya da Rovno, ( : Рівне)
Ukrayna
Ukrayna Avrupa’da yer alan bir devlet. Kuzeyinde Beyaz Rusya, doğusunda Rusya Federasyonu, güneyinde Azak Denizi, Karadeniz, Moldavya ve Romanya, batısında Macaristan, Çek Cumhûriyeti ve Polonya yer alır.
Tümünü oku (yeni pencerede açılır)
'da, yönetim biriminin (oblast) merkezi şehir. Ustye Nehrinin kıyısında yer alır.

Dış bağlantılar

Kaynak

Rivne nerede?

Rivne haritadaki konumu

12 Haziran 2016 Pazar

Baranovichi den Brest'e Brest gezisi

Brest Baranovichin bağlı olduğu bir bölge şehridir.Güzel bir şehir bence insanlarıda iyi.Geçelim gezimize bakalım neler yaşamışız.

Baranovichden elektrikli trenle brest'e yolculuğumuz başladı.Hava güneşli baranovichde bende tamam kısa kollu tshirt ile :) ama elektrik tren yaptığı hızdan ve trenin eski olmasından içi buz gibi donmaya başladım :) 2-3 Saat sürüyor yolculuk düşünün yapıcak birşey yok nezle olucam artık o kadar soğuk alıyorum nese don tehlikesinde vardım breste bide ne görim yağmur bardakdan boşalırcasına buz gibi hava baranovich 2-3 saat yakın olmasına göre hava burda çok değişik günüm mafoldu sırılsıklam donarak gezdim bresti :) ısınmak için bir cafeye girdim nescafe aldım sıcacık ama yetmiyordu hala üşüyordum  dedim olan oldu bare gezelim görelim :)

Brest şehri alman yapısı gibi geldi bana Almanyada bir sokakda yürüyor gibi hissettim kendimi niye ise :)


 Brestte bence görülmesi gereken bir yer şehitlik anıtı çok güzel bir yer eski sovyet tanklarını orada görebilirsiniz sovyet elbisesi giyip fotoğraf çektirebilirsiniz.
Açıkmışdım o kadar gezdikden sonra bir cafeye girdim.Bir bayan geldi 20-23 yaşların sipariş için ne istediğimi söyledim.Ama o anlamıyorum diye gülüyordu harbu ki rusça konuşuyordum ama anlamamazlıkdan geliyordu niye ise artık :) kasada ki hatunlara bakıyorum kızla sohbetimizi takip edip gülüyorlar :)  garip geldi bu ülkede herşey tersine farkettim artık kızlar erkeklere sarkıyordu burda :)
Neyse baranovichde alışmışım bir cafeye gidince siparişi verince her şeyi getiriyorlar ama brestde çoğu yerde öyle değil sistem gelene siparşinizi söylüyorsunuz siparişiniz hazır olunca kalkıp kendiniz alıyorsunuz :) + tabak ve çatal bıçağı plastik verip mendiline kadar para alıyorlar :) Neyse orada yemeğimizi yedik dedik bu şehrin discoları nasıldır akşama kadar vakit geçirdik discolar açılsın diye neyse oranın en büyük discosuna gittim bir türk arkaşdaşımla içersi süper kalabalık hatun dolu ama  gözüne bakan bile olmuyor :) Baranovichde öyle mi halbu ki girdin anda hatunların gözü sende oluyordu :) Neyse dedik içelim açılalım sonra hatunlar saten biizmdir İlk gittiğimiz bir mekan fiyatlarda iyi masayı donattık 1 şişe votka meyve tabağı 1litre meyve suyu 4 bira :) türkiyede olsa bu masa  en az giriş parası ile birlikde 150 kağıt  oda antalya bodrum da normal düzey bir discoda burda 35 tlye kapadık hepsini :) ama yine hatun yok burda yine yok :) burdaki kızlar artık iş adamlarına gidiyor discolarda bize kim gelicek kim tanıcak içip içip baktık anca sonra da sinirlendim gece saat 5 de gittim istasyona biletimi aldım döndüm baranovich ye :)

Bu gezim de böyle geçmişdi :)

http://gezi-defteri.blogcu.com/brest-gezim/9549713 adresinden alınmıştır

www.easyhomebelarus.com Belarus, Beyaz Rusya baranovichi, Nero Club


Belarus Cumhuriyeti Gümrük Kuralları



Belarus Cumhuriyeti Gümrük Kuralları





Belarus Cumhuriyeti’ni havaalanlarından gidaerken ve dönerken bagaj transfer kurallarını dikkatle incelemenizi tavsiye ederiz.

Vardığınız zaman:

Türkiye Cumhuriyeti ile Belarus Cumhuriyeti arasında ikili olarak vizesiz rejim tesis edildiği için vize istenmemektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Belarus Cumhuriyetine giriş yaparken uçakta verilen göç kartını (migration card) doldurur. Bu kart, Devlet sınır kapısında yurt dışına çıkış için gereken belge (pasaport) ile beraber sınır hizmet organının görevlisine ibraz edilir.
Göç kartı örneği


Belarus Cumhuriyeti’nden çıkış yaparken yabancı vatandaş göç kartını Devlet sınır kapısında sınır hizmet organının görevlisine teslim eder.
Sınır hizmet organının görevlisi göç kartına yabancı vatandaşın Belarus Cumhuriyeti’ne giriş ve (veya) Belarus Cumhuriyeti’nden çıkış yaptığına dair not koyar.
Minsk Ulusal havaalanına vardığınızda KENDİ bagajınızı teslim aldığınızdan emin olun. Bagajın gelmemesi veya hasar görmesi durumunda özel bir servise başvurmanız gerekmektedir.
Havaalanında şahsi kullanım amaçlı malların gümrük beyanı yapılması için ‘yeşil’ ve ‘kırmızı’ koridor sistemi işlemektedir; bu sistem, gümrük sınırından geçen gerçek kişilere ‘kırmızı’ koridor (şahsi kullanıma mahsus malların yazılı olarak beyan edildiği) ile ‘yeşil’ koridor arasında kendi seçim yapmalarına elvermektedir.
Gümrükten para geçirilmesi:
Getirilen veya götürülen edilen döviz miktarında bir sınırlama yoktur. Ancak 10,000 ABD doları (veya karşılığı) tutarından fazla rakam olduğu gümrük beyannamesini düzenlemeniz gereklidir. Bu 10,000$ sınırlaması sadece nakit para ve seyahat çeklerini kapsar. Döviz kredi kartları üzerinde olduğu zaman (Visa, Mastercard, American Express ve diğerleri) ve hesaptaki para miktarı 10,000$ karşılığından fazla olsa da beyan gerekmemektedir.
10,000$ miktarından az olan tutarlar ithal (ihraç) edildiği zaman beyan mecburi değildir ancak yolcunun isteği üzerine yapılabilir.
10,000$’dan fazla olan tutarlar beyan edilirken gümrük beyannamesinin iki nüsha halinde olan bir formunu görevlinin yardımıyla doldurmanız gerekir. Bununla birlikte döviz ihraç ve ithal edilmesi için gereken izin belgelerinin (örneğin, bankadan izin belgesi, mülk satışına dair belgeler vs.) ibraz edilmesi GEREKMEMEKTEDİR.
Havayolu ile taşınan şahsi kullanım malları limitlerine gelince;
- Alkollü içecekler ve bira – 18 yaşını doldurmuş olan bir kişi başına en fazla 3 litre
- Tütün ve tütün mamulleri - 18 yaşını doldurmuş olan bir kişi başına 200 sigara veya 50 puro (sigarillo), veya 250 gram tütün, veya yukarıda sayılan mamuller karışık halde ancak toplamı 250 gramı aşmayacak şekilde.
Daha ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Hayvan veya bitki taşıyorsanız önceden veteriner kontrolü veya bitkisel ürünler kontrolünden geçmeniz gerekir ve seçtiğiniz havayolu şirketinin satış ofisinde bu nevi bagajları taşıma kurallarını öğrenmeniz gerekir. Yolcunun daha bilet alırken uçakta hayvan taşıyacağını bildirmesi gerekir. Belli hayvan tür ve cinslerinin ithal edilmesi ile ilgili bütün konuları hedef ülkenin konsolosluğundan öğreniniz.
Uçuş öncesi:
Minsk Ulusal havaalanında yolcu registrasyonu ve bagaj işlemleri sefer saatinden 2 saat öncesinden başlar ve 40 dakika öncesinden biter.
Birinci class ve business class yolcuları ayrı veya birleşik stantlarda registrasyon işlemlerini yaptırırlar.
Güvenliğin sağlanması için uçak terminalinin giriş kısmında havaalanının bütün ziyaretçilerinin muayene edilmesi için özel donanımlar tesis edilmiştir.
Uçak biletlerinin registrasyonu ve bagaj işlemleri için uçak terminalinin üçüncü katında registrasyon standlarının bulunduğu özel bir alan tahsis edilmiştir. Yolcu registrasyonu, numarasını bilgi ekranından öğrendiğiniz stantta yapılır.
Registrasyon için ibraz etmeniz gerekenler:
• pasaport
• bilet (elektronik bilet mevcut olduğu durumlarda şart değildir)
• bagaj
• el bagajı
• sık uçan yolcu kartı
(kullandığınız havayolunun sık uçan yolcu programına üye olduğunuz durumlarda uçuş kaydı için)
• Hayvan veya bitki taşıyorsanız veteriner kontrolü veya bitkisel ürünler kontrolünden geçmeniz gerekir
Bagajınızın kilosu ücretsiz taşınabilen bagaj kilo limitini aştığı durumlarda kilo farkını geçerli tarifeye göre seferinizi düzenleyen havayolu şirketinin kasasına ödemeniz gerekir. Uluslararası seferlerde ödeme, sefere registrasyon alanlarındaki havayolu kasalarına sefer düzenleyen havayolu şirketinin tarifelerine göre yapılır. Ödeme, ücretli bagaj makbuzu ile doğrulanır.
Uçak salonunda sıvı maddelerin taşınması yasaktır, bu yüzden bunları bagaja koymanız daha uygun olur. El bagajı olarak her bir tanesi hacmi en fazla 100 ml olan, az sayıda sıvı yanınızda bulundurmanız mümkündür. Sıvı içeren kapları, kişi başı genel hacmi 1 litreyi aşmayan, kolayca açılır olan tek bir saydam naylon poşete koymak gerekir.
Hacmi 100 ml’den büyük olan kaplarda bulunan sıvılar kap sadece kısmen doldurulmuş olsa da salona kabul edilmemektedir. İlaç, bebek maması ve özel diyet ürünleri birer istisnadır.
Havalimanında bulunan duty free mağazalarından veya uçak salonunda satın alınan sıvı maddeler, alış verişin seyahat gününde (günlerinde) havalimanında bulunan duty free mağazalarından veya uçak salonunda yapılması belli olan ve güvenli bir şekilde kapatılmış plastik bir torba içerisinde bulunmalıdır.
Ayrıca el bagajında çatal bıçak takımları, tirbuşonlar, her boyda çakı, kağıt kesme bıçakları, traş bıçakları, her büyüklükteki makaslar, çelik tırnak törpüleri ve hasar verilmesi ve yolcuların yaralanması için kullanılabilen diğer nesnelerin bulunması yasaktır.
Sonra yolcunun işaretleri izleyerek, el bagajının muayene edildiği ve uçağa biniş alanına geçildiği özel kontrol alanına geçmesi gerekmektedir.
Hava taşımacılık organizasyon hizmet görevlisi eşliğinde yolcular uçak iskelesine ulaştırılır.
Registrasyon ve uçuş öncesi muayene işlemlerinden geçmeyen yolcular uçağa bindirilmez!
Bu basit kuralları izleyerek Belarus Cumhuriyeti’nin devlet sınırından geçtiğiniz zaman hiç bir sorun yaşamazsınız.

www.easyhmebelarus.com dan alınmıştır

10 Haziran 2016 Cuma

Belarus Minsk Gece Hayatı / Eğlence Hayatı / Geceleri

Belarus Minsk Gece Hayatı / Eğlence Hayatı / Geceleri hakkında şimdiye dek hep giden öğrencilerden bir şeyler duydunuz. Birde bizim gibi sırf vuruş kırış için gidenlerden bir şeyler okuyun. Belki faydası dokunur diye düşünüyorum.(Gecehayati.biz)


Öncelikle Minsk gece hayatı için olmazsa olmazların başında para geliyor bunu bilmelisiniz. Aslına bakarsanız bu Dünyanın hemen her yerinde böyledir. Siz netten araştırma yaptığınızda millet yalandan Minsk’te Rusça dil kursuna gidiyorum diye zırt atıp aslında oradaki manken gibi kızları görmeye gider. Bu bir gerçek kendimizi kandırmanın bir alemi yok demi. Gidenlerin büyük bir yüzdesi Minsk’te 3-5 kişilik yurt odalarından bir sene doğru dürüst yemeden ve Rusça öğrenemeden geri yurda döner.
Sonra başlar zırt atmaya. Yok ben Belarus’ta böyle karı yaptım yok bilmem ne. Bi kulda çıkıp kardeş sen yurtta kaldın nerden yaptın bu karıları diye sormaz. Biz bu tip aldatıcı haberlere karşı olduğumuz için bizzat yaşadığımız şeyleri anlatmaya çalışıyoruz. Ben Belarus’a bizzat gece hayatı nasıldır diye gittim. Elimden geldiğince dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. İşinize gelirse uygularsını gelmezse hadi ordan deyip başka hikayeleri okursunuz.
Öncelikle Minsk güvenli bir şehirdir. Yani çok çok ara sokaklara sapmadığınız sürece bir sorun olacağını sanmıyorum. Zaten ülkeyi yıllardır aynı kişi yönettiği için düzen ve kaide oturmuş durumda. Gece kulüpleri falan çok güzeldir ve doyumsuzca eğlenebileceğinizi düşünüyorum.
Kızları manken gibidir. Bildiğiniz uzun bacaklı sarı saçlı kızlardan burada çok var ve uygun şartları sağladığınızda elbet size de bir kaç ekmek düşecektir. Yalnız sizlerden ricam kızlarda ısrarcı olmayın. Yani bir kız size vermek istemezse ısrar etmeyin başınız derde girer. Başkasına yönelin.
belarus minsk gece hayatı
Gelelim Belarus / Minsk Gece Hayatına
Minsk’te öyle pek konforlu otel yoktur. Paranız varsa ortalama oteller veya Apart dairelerde kalabilirsiniz. Ben Crowne Plaza ismi verilen ve Minsk’in en ünlü gece kulübü Next’ide içinde barındıran otelde kalmıştım. Şansa bakınki otele Cuma günü giriş yaptım ve bu diskoda mükemmel bir eğlence vardı.
Next Gece Kulübü
Crowne Plaza’nın içinde yer alan bu kulüp özellikle sizi eğlencede doruğa çıkaracak. Ben bu kulübe ilk girdiğimde tek amacım vardı. Çok yorgun olduğum ve ilk gecem olduğu için eğlenmekten ziyade hoş bir paralı hayat kadını, yada parayla çalışan birini ayarlayıp otelime götürecektim. Eğlenmek falan ilk gece için umurum da değildi. Sonra aradan 2 saat geçti. Birden kendimi dans pistinin ortasında buluvermişim. Mükemmel ışık ve ses beni büyülemiş ve dans etmeye başlamışım. O yorgunlukta köpek gibi 2 saat dans ettim ve ayaklarımda derman kalmamıştı.
Dans ederken bir sürü güzel kızla ayrıca dans ettim. Öyle erotik şovlarla kendilerini bana sürtüyorlardı ki inanmayacaksınız ama ayakta boşaldım ben. Hemen tuvalete gittim ve toparladım biraz kendimi. Sonra bara gelip bir şeyler içeyim dedi. Burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Bu ülkede İçki çok ucuz, istediğiniz herkese ısmarlayabilirsiniz ama su ve diğer yiyecekler pahalı haberiniz olsun. Neyse Barda bir şeyler içerken bir kız geldi yanıma ve ona da bir şeyler ısmarladım. Beraber bir güzel içtik muhabbet ettik. Sonra kızı (bu noktaya dikkat) davet etmediğim halde çünkü çok yorgundum, kız benimle otel odama gelip orada devam etmek istediğini söyledi. Tamam dedim ama içim elvermiyordu çünkü çok yorgundum ve takatim yoktu hiç. Odaya geçer geçmez kızın o mükemmel vücudunu görünce sabahın gelmesini hiç istemedim. Hemde bedava.
*Dipnot: Bu kulüpte ayrıca paralı çalışan kadınlarda bulabilirsiniz ama normal insanlarda var. Paralı çalışan kadınlarla güzel bir pazarlık sonucu saatliğini 70 dolara yapabilirsiniz.
Gelelim diğer Minsk Gece Kulüplerine / Discolarına
Madison Royal Club
Bu kulüp şehirdeki en iyi kulüplerden biri diyebilirim. İçeri giriş ücreti 20 dolar. Ben 2.gece buraya geldiğimde üstümde çok salaş kıyafetler vardı o yüzden beni face kontrol yapan görevli içeri almadı. 3.gece üstü başıma biraz daha özen göstererek içeri girdim. Mükemmel Minsk’li kızlar vardır. İçeride esrar çeken kızlarla baya dans ettik. Zaten ilk gecemden sonra günler apart kiraladığım için buradan çıkardığım 2 kızı aparta götürdüm. Biri bana biri arkadaşıma. 🙂
AFRICA “Gece Klubu Disko Bar”
Buranın en önemli özelliği Dekorun Africa usulu olması. Ayrıca dans den kızlarda Africa danslarını daha bi ön planda tutuyorlar. Burasıda Madison Royal Club hemen yanında.
Overtime “Gece Kulübü Bar”
Minsk’te yaşayanlara göre Minsk’in en popüler eğlence kulübü burası. Sabah 6’ya kadar eğlence full var burada. Hafta sonları burası o kadar çok kalabalık ki içeri girmek için uzun kuyruklarda beklemek zorundasınız. Tipiniz falan bozuksa face kontrolden çıkıp içeri girmeniz olanaksız.
Titan Gece Kulübü “Disko Bar”
Burası yeni açılan bir mekan. Ben hafta içi gittiğim için içeride pek bir hareket göremedim. Belki farklı zaman ve saatlerde daha iyi olabilir bilemiyorum. Birde burası biraz şehir merkezinin dışında ama çok büyük bir yer.
NLO (UFO)
Buranın dj’leri beni adeta büyüledi. Hayatımda gördüğüm en seksi / sexi djler burada sanırım 🙂
The Black Door
Genellikle hafta sonları güzel ve kaliteli müzikler yapan bir mekan.
West World Club Minsk
Ülkede herkes buraya Shaiba ismini takmıştır ve bu isimle anılır. Burayı ziyarete gelen Türklerin Next’ten sonra bir numaralı mekanıdır.
Max-Show
O kadarda popüler olmayan bu mekan genellikle hafta içi tercih ediliyor.
Dozari Club
Bu kulüp yeni açıldı ve kaliteye çok önem veriyor. Büyük partiler buradaki etkili ışık sistemi ile mükemmel oluyor. Giriş ücreti 25 dolar ve 1 içki dahil. Sabah altıya kadar açık ayrıca.
Yazıma son verirken sorularınız varsa yada sizin gidip görmüşlüğün varsa lütfen yorum olarak alta yazın.

www.easyhomebelarus.com
http://www.gecehayati.biz/belarus-minsk/ adresinden alınmıştır

2 Haziran 2016 Perşembe

Burası Sadece ''Oha !!'' ; Baranovichi

 http://www.yurtdisigezirehberim.com/2015/05/buras-sadece-oha-baranovichi.html adresinden alınmıştır

 

Burası Sadece ''Oha !!'' ; Baranovichi

    
       Bu şehri seviyorum .Gece hayatı off denilecek kadar hatta ohaaa :)
Şimdi bakıyorumda çok şeyler yaşamışım :) İlk 1 hafta hiç discoya gitmedim için meydandaki hatunlarla tanısıp buluşuyordum güzel geliyorlardı ama discoya bir girmeye başladım cennet burası olmalı dedim :)

       Aklınızda olsun hangi ülkeye şehre giderseniz gidin belli bir discoya takılın ki sizi oranın görevlileri tanısın hiç bir sorunla karşılaşmayın ne kadar güvenli olursa olsun ülke gece hayatı alkolün etkisi ile şiddete dönebilir :)

       Ben Baranovich de Ritm Discotek diye bir mekana takılıyordum burdaki discolara görünüme önem vermezler ama ortamları süper ...

    
       Discoda tanışıp kaynaşmadım hatun kalmamıştı.:) Sempatik ve yırtık olan işi götürüyor ama onuda söylim :)

       İçkimi içerdim dans ederdim kafam kıyakken bide bakardım ki belime bi hatun sarılmış ....


       Diyordum burası cennet kesin :) Türkiye'de en kral mekanlara takılsak da yerini tutamaz bu ortamın :)




       İçkiler ucuz girişkerde yemekde öyle : bira 2.5tl  votka 10 tl şişesi patates kızartma salata 2.5tl :) daha ne olsun bu bir disco ucuzluğa bak ama :) onun için tanıştım hatunlarla en fazla 1 bira ısmarlardım hoşlarına giderdi ama fazla size zarar hem de enayi oldugunuzu sanar ve sizi yer siz onu yiyemezsiniz :)

       Türk arkadaşlarımla discoyu fethediyorduk . O hatun senın bu hatun benim. Discoya her gelen kızı öpüyordum tanımam gerekmiyordu kafam güzeldi onlarda saten buna kızmıyoorlar hoşlarına gidiyordu:) Rus erkeklerindden bir şey görmemişler heralde :) Türklere bayılıyorlardı :)

        Gecelerim discoda geçti birçok kız arkadaşım olmuşdu o kadar cok ki gece 2-4 kızdan fazlası ile takılmışdım :)

        Minsk de olsa bitanesini bulsan öp başına koy yok öyle birşey Baranovich gece hayatını hiç bir yere değişmem:) 

        Anılarıma geçiyim biraz da ;

        Discoda kafam guzel bir çift davet etti 2 sevgili turistleri çok severler adam içti içti bayıldı masaya :) hatunu da dedi gel sigara içelim dışarda hiçbir kötü düşüncem olmadı gittik sigaramızı içtik disconun yanındaki ormanda dolaştık ki kız hoppala anladınız :)

        Ayılan sevgilisi benim Türk arkadaşa sevgilim nerde diyormuş senin arkadaşınla gitti demiş benim arkadasımda yok görmedim ama benim arkadas tek basınaydı demiş öle yırttık :):)

        Buranın kızları erkekleri cok uyutuyorlar ama işte hayatları öyle onlarında napalım :)




        Bir gün discoda  1 kız geldi dans ederken sarıldı falan neyse kızı kabul ettim bebek gibi dans ettik sigara içmeye disconun sigara bölümüne gittik ki :) offf bi sarışın hatun yanımdaki kıza küfür ediyor megersem o kızda benden hoşlanmış o benim senin erkeğin diye kavgaya tutuştular nese ben ayıp olmasın die ilk gelen kıza döndüm biz gidelim dedim :) öteki kızı salladım ama 2 gün sonrada onunla takıldım :) hayat çok garip buralarda :)

        Unutmayın Rus kızları gerçekten cana yakınlardır.Birçok hatunla t
anıştım ama burdakierin çoğu 18-19 yaşında evlenip cocuk sahibi olup ayrılıyorlar.


        Not : Samimi Baranovich makalesi icin arkadasimiza tesekkur ediyoruz.
www.easyhomebelarus.com 

11 Mayıs 2016 Çarşamba

Belarus'lu kızlar ve Gece Hayatı


Herkese selam,burdaki yazıları okudum karnıma ağrılar girdi.öncelikle nette almanya,avusturya eğitimi araştırırken bu siteyi buldum,güzel siteymiş baya bilgi var.belarus formu görmekte güzel 2 kere belarusa gitmiş biri olarak yazılanların çoğu doğru beyler..Ama şunu söleyim eğitim felan belarusta hikaye oraya giden yabancıların %90 çakışmaya gidiyor  yok eğitim,rusça kurusu felan hikaye,onun için gidenler var ama azınlık yani,asıl amaç kızlar  istisnalar kaideyi bozmaz.
Ağalar eğri oturup konuşalım,ben 2007 de oraya gittim,2 yıllık inşaat bitirdim türkiyede,belarusta sözde gidip inşaat mühendisliği okucaktık hemde karı kızlar iyi bir yaşam ümit ediyorduk,bende yalan yok,belarusa türkiyeden kalkıp gidenlerin aklından kızlar geçmiyorsa kendini kandırır..Gelelim fasulyenin nimetlerine ben 2007 de gittim 10 ay kaldım, bide 2010 yazın 3 ay takıldım..birincisi çok pahalandı belarus, şöle ben 2007 de bir firmayla gittim oraya ozaman parası herşey dahil 1900 dolar civarıydı 10 aylık kurs diğer ıvır zıvır şeyler hepsi 1900 dolar tutmuştu,bugun bakıyorum firmalar 3000-4500 dolar arası fiyat çekiyo 10 aylık eğitimlere..ben 2007 de gitiğimde dolar kuru 1,2 liraydı 2,5 milyara patlamıştı, şimdi 4000 dolar desek 1,6 liradan şimdi 6,4 milyar artık siz düşünün..tabi 2008 krizi,okulların zam yapması etkili olmuş..geçen sene yazın işte 1850 dolar ödedim sadece 3 aylık kursa.. bu sadece oraya gitmek beyler.. orda kalmanız yemeniz içmeniz,eğlenme,eve çıkmanız,geri dönüşünüz türkiyeye sizin ekstralarınız 
Oraya gelenler hep uçkurunun peşinde türkler ve diğer yabancılar,herkes için diyemem büyük çoğunluk öyle kimse alınmasın..vallahi öle gidiyosanız cukka sağlam olacak beyler,yoksa belarusa gitmenin bir anlamı yok,heleki minsk en pahalı şehir belarusta..Oraya kızlar için gidiyosanız,cepte para olacak,yurtta değil evde kalmalısınız,ve çat pat da olsa rusça ve ingilizce önceden bilin, ben orda öle arap ,iranlı gördümlkü 1 yıldır orda ama siftahı yok,öle nette atıp tutanlara inanmayın hergün 2 kız 3 kız,hepsi palavra 
Nedenleri söleyim,burda kızlar paraya bakıyor hepsinin gözleri dolar görünce parıldar,bir arkadaş yazmış paraya bakmayan kızlar var ,evet var %5 böledir, %95 para gözlüdür..istisnalar kaideyi bozmaz..zaten yaşadığımız dünya kapitalist,para her alanda önemli,paranın ikinci planda olduğu ülkeler küba,kuzey kore gibi ülkeler..fakir ama gururlu genç vardı onlar anca türk filmlerinde oluyor,bırakın belarusu,türkiyede zengin çocukmu kız ayarlama şansı yüksek yoksa maddi durumu kötü olanınmı,bir düşünün..bu heryerde geçerli,her ülkede..neyse konumuza dönelim,burda artık kızlar şirket olmuş,sistemi kurmuş kimde para var kimde yok biliyor..buraya az parayla gelip,yurtta yaşayıp, alem yapmayı bekliyosanız hiç gelmeyin,hayal kırıklığı olur..şöle diyeyim kızlar hadi para ver yatalım demez,onu yapan fahişelerde var belarusta,discoda,sokokta felan,benim bahsettiklerim para yolucu kızlar,daha ilk tanışmada suşi yiyelim,yok bu gece discoya gidelim,onu edelim bunu edelim mantığı size öle para harcatırlarki anlamazsınız..ikinci konu yurt ve ev meselesi,yurtta kalıyosanız dahada şansınız az beyler,çünkü yurtta bir naneye yiyemezsiniz,siz oraya gidince 2 tane daha sapla aynı odaya atarlar 3 sap aynı odada kalırsınız,yurtlar yaşanılmayacak derecede kötü,discoya gittin bir kızla tanıştın kız sana soracak allahın emri,nerde kalıyon yurt dediğin zaman o kızı o gece birdaha göremessin,hadi kızı ikna ettin,bunu yurda nasıl sokacak sabahın köründe kapıda görevliler var,herzaman varda sabah 6 da sokamazsın yurda,hadi rüşvet verdin soktun,sabahın 6 sında odadaki elemanlara ne dicen,ben kız getirdim bir uyanın ağalar odayı boşaltın işim var mı dicen,ölme eşşeğim ölme..vallahi ben 20 gün dayandım yurda,ben dedim hem okuyup hem alem yapmaya gittim,eve çıktım,eve çıkmakla faydalarını en kısa zamanda gördüm 
Şimdi kimse kızmasın,ben belarus gerçeklerini anlatıyorum,altın kurallar 1.Para,2.evde yaşamak,3.yabancı dil, bu kombinasyonu yaparsanız siz orda favorisiniz 
Kimse belarusa bunun için gelmesinde diyemez,burda universite dekanları,ülkeyi yönetenlerde biliyor yabancılar ne amaçla geliyor..Alan menmun ,satanda menmunsa 3. ne yemek düşer sölemeye gerek yok..Ayrıca belarusu geçin,ben çok ülke gezdim,babam emniyet müdürüydü,yeşil pasaporttan dolayı vizesiz giriyoduk..bugun hollandaya gidiin adamlar sex turizmi yapiyor,oraya gitmedim ama giden kuzenim..hollanda gibi gelişmiş bir ülke bunu yapiyor,belarusta dolaylı yoldan,eğitim ve rusça kursu ayağına,ama inanın herkes biliyor yabancıların ne amaçla geldiği..zaten giden yabancıların alayı 3.dünya ülkesi,ben hiç doğru dürüst gelişmiş ülke vatandaşı görmedim,nerde elin arapı,afrikalısı,çinlisi,iranlısı vallahi oranın en üstün milleti türkler,ırkçı değilim ama öle..olay türklere glmişken,burda milletimizi kötülemişler,tamam kötü olaylar oluyor..şöle diyim gidin sorun istediğinize türkiyeyi seviyormusun,yaşarmısın %90 evet derler,ama türkleri diye sorsan oran düşer..orda yaşayan türkler yüzünden değil,çok abartıyolar türk belarusta 1000 kişiden fazla değildir,kolumu keserim,asıl türk imajı türkiyede kirleniyor,belarustan binlerce turist geliyor tatile,bizim turizm bölgeleride evlere şenlik oldu..tamam kız,kadın meraklısı milletiz,inanın antalyada son yıllarda gördüğüm olaylarda midem bulanıyor,adam bir kızla tanışıyıo ediyor,işi bitiyor,yattıktan sonra,gidiyo o kızın anasına,bacısına,veya arkadaşına asılıyor,inanın bunlar doğru,kemer,alanya,belek gidin buralara paso apaçi..bunlar birhayli imaj kötülüyor,en iyi reklam kulaktan kulağa,ama biz kötü reklam oluyoruz,bu ruslar salak mı herşeyi anlıyor,ülkesine dönünce anlatıyor,yani belarusa gidince türküm dediğiniz zaman kaçan kız çok olacak,2010 gittiğimde bizim kurnaz arkadaşlar artık,yok anam bulgar,babam alman annem türk,italaynım,makedonum demeye başlamışlar iyi bir imaj için 
Gelelim birazda eğitime, ben gafil avlandım..belarusa üniversite okumaya gitmek mallık arkadaşlar tam anlamıyla,hiçbir universite değeri yok..bana dediler sen oraya gidince 1 yıl hazırlık okucan,sonra 2 senede fakülte,inşaat mühendisi olcan,birinci ben teknik universite yerine dil universitesine göndermiş,gerçi orda bntu diye okul sorun değil demişti,rusça bil,birde diplomanı getir olayı oldu,ama 2 sene değil 4 sene okucaktım..tabi okumadım..belarusta eğitim 5 yıl,bana dediler 2.sınıftan başlarsın,2,3,4,5 okursun..sonra araştırdım denklik felan yok,okumadım..benim iş aceleye geldi türkiyede universite bitmişti,askerlik durumu vardı asıl biran önce kapağı atmaktı,şunu söleyim belarusa beyler universite felan okunmaz,benim fikrim,universitelerin alayı dandik,türkiyede universitelerle karşılaştırıyorum,denklik yok ve paranıza yazık..ha bide bana ozamanlar diyolarda 1500 dolar felan senelik,şimdide öle yazıyor palavra,ilk sene hazırlık 1500 dolar civarı ama fakülteye geçince 1500 dolar oluyor 3000 dolar senelik yani 1 sene 1500 dolar,geri kalan 5 sene 3000 dolar,burda laf oyununa kanmayın,firmalar hazırlık fiyatını söler,tabi bukadarla kalsa iyi,birde diğer masrafalrla 4000-4500 doları bulur,yurtdışında okumak tuzlu,parası olan okur..zaten bu paraları veriyosanız,türkiyede özelde okursunuz,ben 2 kez dgs girdim kazanamadım özel bile olsa gitcektim,şimdi bakıyorum artık almanya,avusturya biryerlere kapak atmaya yaş 24 oldu..neyse ben döndüm belarustan askere gittim geldim, 2010 da gitmem tamamem duygusal,bir manita vardı,ayrılıyoduk barışıyoduk,öle 3 aylık kursa gittim yazın ama manitayla aramız olmadı ,alemlere devam..
Arkadaşlar şunuda söleyim hava olayı yazılmış,hava çok önemli,alemler için yazın gidin..çünkü bu belarus feci soğuk,ekimde kar yağar mayısa kadar havalar düzelmez..zaten ben oraya ağustosta gittim ,ilk aylar cicim ayları gibi,ağustos,eylül gez takıl,havalar bir soğudu,okullar açıldı sokaklarda bir allahın kulunu kalmadı,yani ev-universite,para varsa cafeye gidip oturursun,geceleride disco..tabi hergece gidersen para dayanmaz,kışın belarus çekilmez,ne gezebilirsin,nede bir kızla buluşup birşeyler yaparsın,benden sölylemesi..düşünün -20 kim dışarı çıkıp buluşalım der,inanın soğuk tampondan giriyor bağırsaklara kadar,insanın iliği donuyor..kışın işler kesat geçer,birde o sırada okullar açık,burda beğendiğim bir olayda kız olsun erkek olsun belaruslular ilkokul bittimi,lisede artık çalışıp hemde okurlar,bizim ülkedede var ama,onların %90 öle,benim gibi yaş 25 geldi nerdeyse halen baba parası yemiyor  hava olayında söleyeceğim, yazın 3 ay gidin takılın ,10 aylık takılmaktan iyidir,bunu yaşamış biri olarak söylüyorum,yazın hava sıcak millet sokaklarda,okullar kapalı,yani tatil zamanı,zaten güneşi az gören milletin,yazın hava iyise sokaklara iğne atsan düşmez o derece,kışın 5-6 ay dükkanın kapatıp,internet başı veya discoda zaman geçer,-20 de sokağa mokağa çıkılmaz..Belarusta mı yaşıyorsun,hapishanedemi anlamazsın inan zevk mevk alamazsın..
Rusça eğitimine gelelim,maşşallah bizim arkadaşlar 3 ayda sular seller gibi rusça öğrenmiş,her privet,kak dela?horoşo diyen rusça biliyom derse işimiz var  neye göre rusça biliyorsun,hangi uluslar arası sınavı geçtin,oraya gidip,sınavlardan belli bir puanı alan sertifika alır..bunlar önemli değil..bırakın rusçayı,bizim ülkede sorsan çoğu ingilizce biliyorum, liseyi biterende diyor,universiteyi biterende, hem universite bitirip birde master yapmış,artık siz düşünün kim daha iyi biliyor,ama iş ciddiye binince adam der getir toefl sınav puanını ,yani rusçada öle,burda 3 ay kalıp da rusça biliyorum diyen var, 1 senede, 3 senede.. arkadaşlar toplamda 13 ay kaldım,eğitim aldım yaşadım inanın bugn konuşurken anlamadığım çok şey oluyor,rusça zor bir dil.. iyi bir seviye için en az 3 yıl diyorum,siz bakmayın iki tane horoşo,privet öğrenmiş adamların dediklerine,bir dili öğrenmek,iyi okumak,yazmak,anlamak,ve konuşmaktan geçer,rusça zor bir dil ben 3 sene diyorum,aksini ikna eden varsa çıksın karşıma..geçence rusyaya götüren bir firma gördüm facete adamlar yazmış 6 ayda rusça konuşturuyoruz bir rus gibi,hass..tir yazcaktım neyse, inanmayın bunlara urafe..
Eğitim kalitesi belarusta evlere şenlik ,geçme notu 10 luk sistemde 4,bizim 100 lük sistemde 40 a geliyor,araştırdım türkiyede hiç bir universitede 40 la geçme yok,anlayın artık..kimsenin beğenmediği türkiyedeki açıköğretimde bile geçme notu 50  bazı arkadaşlar seviniyordur ne düşük, bu eğitim kalitesinin berbat olduğunu gösterir,ben belarusta hastanalıp hastaneye gitmedim,hastalansam bile kendi çarelerim..adamın öyle aldığı eğitimden sonra hastanesine gidilirmi.
Birde iş felan düşünenlere lafım,belarusta iş düşünüyosanız mekan açarsanız kazanırsınz,sermayeli iş,kendiniz patron olursunuz..belarusta iş aramayın,burda maaşlar 200-250 dolar, 2 odalı evin kirası aylık 500 dolar,çalıştığınız para ev kirasına yetmez..belarusta değilde,rusyada çalışıp enkada iyi para kazananlar var duymuşsunuzdur,kendi alanım olduğundan biliyorum,o adamlar inşaat mühendisi diploması var,çatır çatır ingilizce,rusça bilenler arasından seçilenler insanlar,hiçbir vasfınz yok,yabancı dil,diploma olmadan binlerce dolarlı iş rusya,belarusta bekliyorsanız,daha çok beklersiniz,avucunuzu açın şimdiden yalayın..paran sermayen varsa ozaman bunlara gerek yok,ozaman kendi işini kurarsın,türklerin oteli,discosu,cafesi böle işletmeleri var , ama para lazım böyle işler için,burası batı avrupa gibi değil,işçi geliyim,çalışıyım,para biriktiririm felan hayal,benden söylemesi.
Birazda ülke,yaşam hakkımda söleyim,belarus fakir ülke,bazen sokakta gördüğünüz arabalar,insanların üstü başı aldatmasın,her ülkenin zenginleri var,ama zaten milli gelirleri felan ortada,burda bir kadn elbise,makyaj almak için bir öğün yemekten bile vazgeçebiliyor,biraz özenti millet,kimde ne görse onu yapmaya çalışıyor,kadınlar arasında acayip rekabet var..bizm türkler için şöle diyim,millet hıyar,domates fiyatı yazmış,ben hiç o konulara girmeden, arkadaşın biri iyi yazmış, burda bizim için sağlığa zararlı herşey ucuz,sağlığa yararlı herşey pahalıdır..Bu lafın altına imzamı atarım,ne kadar paraya yaşarım gibi,aptalca sorularıda geçin, ben 500 dolar eve veriyodum aylıkta 1000 dolar harcamam vardı toplam aylık harcamam 1500 dolar,bu orası için ortalama.. 500 dolar altı gerçekten parayla yaşamayı düşüneneler varsa gitmesin,bir sene çalışsın para biriktirsin,sonra gitsin yoksa belarustan zevk alamazsın..şöle diyim ev kirası hariç, 500-1000 dolar aylık arası normal, 1000-2000 dolar arası aylık lüx yaşam sürersiz, 2000 üzeri artık belarusta siz kralsınız,başbakan gibi muamele görürsünüz,siz kız mız aramazsınız,kızlar sizi bulur,çok güzel dolu dolu hayat yaşar,belarustan hiç ayrılmak istemezsiniz 
Gardaşlar elimden geldiğince yazdım daha da yazarımda yorumdum  çok hikayem var çok, biz adanalıyık allahın adamıyık,burda yalan üçkağıt yok,herşey bizzat yaşanmış gerçek kesitlerden alınmış,soru sormak isteyene cevaplarım birilerine faydam olursa mutlu olurum.
rus arkadaşlık siteleri, rus gece hayatı, rus arkadaşlık sitesi, rus sitesi, rus evlilik sitesi, rus arkadaş, rus siteleri, rus evlilik, rus evlilik siteleri, evlenmek isteyen rus bayanlar, rus gece kulübü, rus gece alemi, rus karıları, rus gece hayati, rus karilari, rus tarihi, rus gelın, beyaz rus, rus şarkılar, rus götleri, rus babes, rus manitalar, rus hamamları, rus ilan, ruslar, rus gelenekleri, vip rus, rus ki, rus dilinde, rus firmaları





























<meta http-equiv="refresh" content="10;URL=http://www.easyhomebelarus.com/news-55-beyaz-rusya-hakkinda-hersey.html">

10 Mayıs 2016 Salı

Minsk 'e Hoşgeldiniz!

Belarusun Başkenti Minsk 

  ​ 

Minsk Hakkında 

      Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Belarus (eski adıyla Beyaz Rusya) Rusya, Polonya, Litvanya, Letonya ve Ukrayna ile sınır komşusudur. 6 büyük şehirden oluşan ( Minsk, Gomel, Grodno, Mogilov, Vitebsk, Brest) ülkenin başkenti Minsk’tir. Nüfusu 10 Milyon civarında seyredip 2 milyonu başkent Minskte ikamet etmektedir. Hafta sonları  çevre ilçe ve köylerinden (Maladzyechna, Baranovichi, Slutsk, Zhodzina, Smalyavichy, Volozhin, Nesvizh vs.) başkent Minsk'e eğlence, alışveriş ve gezi amaçlı gelenlerle beraber bu rakam 2.5-3 milyonu bulmaktadır. Belarus'ta erkek ve kadın nüfusu dengede olup sanıldığı gibi halkın 3’te 2’si kadınlardan   meydana gelmemektedir. Bu kanı tamamı ile göz aldanmasından ibarettir. Nedeni ise kadın nüfusunun tüm iş alanlarında çalışıyor olmasıdır. Tramvay ve otobüs şoförleri, belediye temizlik işçileri, mağaza çalışanlarının çoğunluğu genellikle kadınlardır. Erkekler yoğun olarak kolluk kuvvetlerinde ve ağır fiziksel işlerde çalışmakta ki bu sektörlerde de çalışan kadınlara rastlamak olağandır. 


Belarus Ulaşım